Leenders Vloer en Raambekleding, Onderhoudsadvies, Gordijnen
Leenders Vloer en Raambekleding, Onderhoudsadvies, Gordijnen
Leenders Vloer en Raambekleding, Onderhoudsadvies, Gordijnen

Onderhoudsadvies

Gordijnen

Rolgordijnen
U kunt uw rolgordijn reinigen door het met een licht vochtige doek af te nemen. Vermijd schrobben of hard wrijven. Gebruik geen schoonmaakmiddelen. Rolgordijnen zijn niet machinewasbaar.

Duo rolgordijnen
U kunt uw duo rolgordijn reinigen door het af te borstelen met een zachte borstel. Houd er rekening mee dat de stof zeer gevoelig is.

Horizontale jaloezieën
U kunt uw horizontale jaloezie reinigen door het met een vochtige doek af te nemen of uw jaloezie af te stoffen met een doek of plumeau. Pas wel op voor de ladderkoorden, deze zijn vrij kwetsbaar.

Verticale jaloezieën
Alle stoffen lamellen kunnen gewassen worden in een handsopje. Er zijn ook stoffen lamellen die in de wasmachine kunnen. Kunststof en aluminium lamellen kunt u uiteraard met een vochtige doek afnemen.

Vlinderjaloezieën
U kunt uw vlinderjaloezie reinigen met een plumeau of met een lichtvochtige doek. Vermijd in het laatste geval hard wrijven en gebruik geen schoonmaakmiddel.

Paneelgordijnen
Als er een wasetiket in de paneelgordijnenstof zit kunt u deze volgens voorschrift wassen. Heeft uw paneelgordijnstof geen wasetiket, dan kunt u het paneelgordijn met een licht vochtige doek afnemen. Vermijd hard wrijven en gebruik geen schoonmaakmiddel.

Plissé- en dupligordijnen
Sommige plissé- en dupligordijnen kunnen gewassen worden in een lauw bad. Het complete product kunt u dan in het bad laten weken en vervolgens voorzichtig afspoelen. Laat het plissé- of dupligordijn in opgetrokken toestand drogen.

Let op: dit is niet mogelijk bij verduisterende dupligordijnstoffen en bij gemetalliseerde plisségordijnen. Deze mogen absoluut niet nat worden.

Download hier het wasvoorschrift voor gordijnen